teisipäev, 24. november 2015

eTwinning rahvusvaheline projekt Pirita Kose Lasteaias

Oktoobris alustasime esimese eTwinning projektiga. Meie lasteaia kõige vanema rühma lapsed ja õpetajad haarasid härjal sarvist ja liitusid projektiga "Christmas cards exchange". Projekti eesmärk oli tutvustada oma maad, oma maa jõulutraditsioone ja vahetada jõulukaarte Euroopa teiste koolide/lasteaedade vahel. 


Projektis lõid kaasa õpetajad Anu ja Sille. Lapsed ja õpetajad ideetasid ja meisterdasid.  Iga kaart sai omanäoline ja kokku meisterdati neid 48. Novembrikuu alguses saadeti kaardid teele Pirita Selveri Eesti Posti kontorist. Õppealajuhataja suhtles partneritega ning tegeles eTwinning keskkonnas vajalike sissekannetega. Kuid ega õpetajad selles keskkonnast eemale ei jäänud. 
Esimesed koolitused viis Eve läbi kohe kui hakati tutvustusi üles panema. Nii said õpetajad käe valgeks eTwinning keskkonnas ringi liikumisega, projektipartnerite lisatud piltide ja esitluste näitamisega lastele. 


Algas ootamine. Esimesed kaardid saabusid Bulgaariast ja siis tasapisi teised. Lapsed on saanud suure kogemuse võrra rikkamaks. Nad on saanud teada kui kaua kirjad rändavad ühest riigist teise, mis keelt neis riikides räägitakse, uurinud Euroopa kaardilt osalevate riikide asukohta jne. 

Kaartidest valmib näitus lasteaia seinale kõigile vaatamiseks. Projekt lõppeb näituse ülespanemisega, sellest foto saatmisega partnerkoolidele ja väikese videoga kus soovitakse häid jõule ka jõuluteemalise lauluga. Projekt andis meile võimaluse kasutada fotoaparaate, videokaamerat, diktofoni ja fototöötlusprogramme, mida õpetajad õppisid kasutama.

Kommentaare ei ole: